Úvod Školení Kompletní nabídka školení CQS !! Novela ISO 9001 a 14001 !!

Změny v normách ISO 9001 a ISO 14001

Dlouho avizované publikace dvou nejvýznamnějších norem v oblasti systémů managementu jsou tady! 15. září 2015 vyšla norma ISO 9001:2015 i norma ISO 14001:2015.

Všechny nové normy a nově revidované stávající normy pro systémy managementu budou mít jednotný rámec tzv. „High Level Structure“ – HSL. Normy pak budou konzistentní a kompatibilní.

Předně je dobré si uvědomit, že přijaté změny vychází skutečně z praktických zkušeností všech zainteresovaných stran a to především certifikovaných organizací. V důsledku této skutečnosti bychom tedy měli novinky vnímat pozitivně a to jako další příležitost k zefektivnění uplatňovaných systémů. Určitě bychom měli hledat možnosti vedoucí k zjednodušení a tím dosáhnout stále většího souladu mezi vlastním řízením v organizacích a uplatňováním systémů managementu dle systémových norem. Opět zde platí, že je nutné reagovat na požadavky a zajistit jejich plnění v takovém rozsahu, abychom „prováděli správné věci správně“ a to vždy v zájmu managementu a byznysu.

Rozhodně bychom neměli podlehnout tlakům některých stran, které zbytečně interpretují novinky nepřiměřeně přísně či dokonce mylně. Pokud se podaří eliminovat právě uvedená negativa, určitě to bude základ k tomu, aby byla certifikace v oblasti managementu významně účelná a prospěšná a aby tato certifikace byla ve veřejném zájmu.

V tomto duchu jsme pro Vás připravili jednodenní kurz zaměřený na změny v normě, které se Vám pokusíme podat v duchu: „Není důvod se děsit, ale také nezahálet.“

Zajistíme také školení přímo u Vás ve firmě podle Vašich požadavků.
Kontakt:
Ing. Lenka Adamčíková
ladamcikova@cqs.cz, 286 019 534

Napište nám

Jméno
Příjmení*
Email*
Telefon
Text vzkazu
Ochrana proti spamu

Zadejte text z obrázku:

* Takto označené pole je nutné vyplnit.

Školení

Metrologie - základy a legislativa21.6.2024
Místo konání: Praha - Prosek

Interaktivní kurz Interní auditor ISO 1348511.4.2024
Místo konání: Praha - Prosek

všechna školení

Licence

Osvědčení
o akreditaci

Certifikáty

Členové CQS

Elektrotechnický zkušební ústav, s.p. Technický a zkušební ústav stavební Praha, s.p. Institut pro testování a certifikaci, a.s. Textilní zkušební ústav s.p. Fyzikálně technický zkušební ústav, s.p. Strojírenský zkušební ústav, s.p.